FOOD MICROBIOLOGY

Academic Year 2015/2016 - 3° Year - Curriculum ALIMENTAZIONE E SALUTE and Curriculum VALORIZZAZIONE DEI PRODOTTI TIPICI
Teaching Staff: Cinzia Caggia
Credit Value: 6
Taught classes: 40 hours
Term / Semester:

Detailed Course Content

Acquire the knowledge necessary for understanding factors that affect the development of microrganismi in food in order to conduct the implementation of HACCP system, to apply GMPs and to mange microbiological risks.


Textbook Information

Lo studente può consultare qualsiasi testo del settore, per lo studio della disciplina si consigliano i seguenti testi:

Testo 1: “Microbiologia degli Alimenti”. JM Jay, MJ Loessner, DA, Golden. Sprinter. ISBN 978-88-470-0785-7

Testo 2: “Microbiologia degli Alimenti” A Galli Volonterio, Casa Editrice Ambrosiana ISBN 88-408-1321-7

Testo 3: “La Microbiologia Applicata alle Industrie Alimentari” L Cocolin, G Comi. Aracne Editrice. ISBN 978-88-548-1109-6